П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський благословив школу “Святого Афанасія Великого”

    26 вересня з нагоди початку нового навчального року,  патріарх Александрійський Феодор ІІ , благословив школу «Святого Афанасія Великого» для африканських студентів при Патріаршому монастирі Святого Сави в Александрії, у співслужінні митрополитів та ігуменом святого монастиря.

    Про це інформує Фейсбук Александрійської Церкви.

    Патріарша школа св. Афанасія має свою історію, яка сягає корінням в Александрійське минуле, продовжується в сьогоденні і обіцяє світле майбутнє для Православ’я на Африканському континенті. Школа була відновлена за рішенням Папи Феодора і розпочала свою роботу в 2006-2007 навчальному році в Александрійському Патріаршому монастирі Святого Сави.

    Її метою є навчання та підготовка студентів від єпископів та єпархій Патріархату по всій Африці до служіння Слова та гуманітарної діяльності, а також підготовка їх до священичого служіння у своїх регіонах.

    На освяченні школи були присутні Генеральний консул Греції в Александрії пан Іоанніс Піргакіс, голова грецької громади в Александрії пан Андреас Вафіадіс, адміністрація та викладачі школи.

    Нагадаємо, патріарх Варфоломій відкрив резиденцію «Візантійських Салонік». Також Вселенський патріарх Варфоломій відкрив екологічний форум у Кілкісі, Греція.

     

    Найсвіжіше

    Популярне