Четвер, 26 Вересня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій відкрив резиденцію «Візантійських Салонік»

    У рамках свого візиту до Салонік Вселенський патріарх Варфоломій ввечері, у середу 25 вересня урочисто відкрив штаб-квартиру громадської неприбуткової організації «Візантійські Салоніки» в Ано Полісі.

    Про це інформує fosfanariou.gr  

    Нове приміщення, в якому розміститься організація «Візантійські Салоніки», в будівлі, люб’язно подарованій Святим Патріаршим монастирем Влатадес, дозволить «Візантійським Салонікам» розвивати в найкращих умовах свої плани щодо створення глобальної мережі візантійських міст. Кінцевою метою є здійснення спрямованих на розвиток відносин співпраці з народами, для яких візантійська історія є певним чином важливим орієнтиром.

    Митрополит Салонікський Філофей, як представник Ради представив фотовиставку, яка вшановує 180-річчя внеску Святої Богословської школи Халкі в літературу та людей. Виставка, офіційно відкрита патріархом Варфоломієм, який бореться за модернізацію та оновлення школи.

    Нагадаємо, відбувся візит Вселенського патріарха Варфоломія до храму П’ятнадцяти мучеників у Кілкісі. Також патріарх Варфоломій відкрив екологічний форум.

    Найсвіжіше

    Популярне