Середа, 25 Вересня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх Варфоломій відкрив екологічний форум у Кілкісі, Греція

    У понеділок, 23 вересня 2024 року, Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав місто Кілкіс у Греції, де офіційно відкрив роботу Екологічного форуму, організованого Митрополією Поліані та Кілкісі на тему «Візія екологічної митрополії для XXI століття: Церква, держава, філософія та теологія». Захід відбувся у новому Конференційному центрі, який також було освячено Патріархом у присутності єрархів, духовенства, регіональних та політичних лідерів, зокрема губернатора Центральної Македонії Апостолоса Тзітзікостаса, який нещодавно був призначений новим Комісаром ЄС, повідомляє сайт Вселенського патріархату.

    Під час відкриття форуму, патріарх Варфоломій виступив з ґрунтовною промовою, у якій наголосив на важливості збереження навколишнього середовища. Він підкреслив, що Вселенський Патріархат уже понад 35 років активно працює над просуванням екологічних ініціатив і став першим у християнському світі, хто акцентував на духовних аспектах екологічних проблем. Церква, за його словами, відіграє вирішальну роль у розумінні причин екологічної кризи та її подоланні.

    Вселенський Патріарх також наголосив на важливості залучення молоді до вирішення екологічних і соціальних проблем, зазначивши, що їхня енергія та ентузіазм можуть сприяти створенню більш стійкого світу. Він закликав до активної участі молодих людей у церковному житті, де вони можуть навчитися бачити природу як Божий дар і відповідально ставитися до неї.

    Патріарх Варфоломій також звернув увагу на те, що сучасна екологічна криза не має меж і загрожує як флорі та фауні, так і майбутнім поколінням. Він цитував Генерального секретаря ООН, який заявив, що «наша планета більше не перегрівається — вона кипить». Цим він підкреслив масштаби проблеми.

    У ході форуму також виступили митрополит Фтіотидський Симеон, президент Комітету екології та навколишнього середовища Священного Синоду Елладської Православної Церкви, колишній прем’єр-міністр Греції Іоаніс Сарма та професор конституційного права Евангелос Венізелос.

    Цей форум є черговим кроком у багаторічній діяльності Вселенського Патріархату щодо поширення екологічної свідомості та міжрелігійного діалогу задля захисту навколишнього середовища.

    Нагадаємо, відбувся візит Вселенського патріарха Варфоломія до храму П’ятнадцяти мучеників у Кілкісі.

    Найсвіжіше

    Популярне