Середа, 25 Вересня, 2024
Бiльше

    Нардепа Дмитрука за запитом України затримала Британія

    У вівторок, 24 вересня в Лондоні було затримано народного депутата України Артема Дмитрука, якого підозрюють у серії нападів на громадян та правоохоронців. За повідомленням самого Дмитрука у його Telegram-каналі, він підтвердив факт затримання та заявив, що готується оскаржувати запит на екстрадицію в суді. Раніше Дмитрук надав коментар для видання Independent, де зазначив свій намір боротися проти екстрадиції до України. Про це передають Букви.

    Державне бюро розслідувань України оголосило Дмитрука в міжнародний розшук у зв’язку з кількома кримінальними справами, зокрема через напади на громадян та замах на викрадення зброї. Генеральний прокурор України ще 25 серпня 2024 року повідомив, що народному депутату було висунуто підозру у вчиненні низки злочинів, зокрема нападів на правоохоронців.

    За інформацією слідства, під час перебування в Одесі, Дмитрук разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронних органів, що виконували свої службові обов’язки. Під час інциденту він наніс тілесні ушкодження одному з правоохоронців і спробував викрасти його зброю.

    Ще один інцидент стався в Києві, де між Дмитруком і громадянином виникла суперечка. В ході конфлікту депутат завдав потерпілому кількох ударів, зокрема в голову. Внаслідок цього чоловік отримав травми середньої тяжкості, що було підтверджено медичною експертизою.

    Наразі залишається відкритим питання екстрадиції Дмитрука до України, де його чекають на судові розгляди за численними звинуваченнями.

    Раніше Нардеп Дмитрук втік з України і йому оголошено підозру.

    Найсвіжіше

    Популярне