Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    Нове дно духовного упадку: архімандрит РПЦ закликав перебити всіх безбожників “на цій війні”

    Схіархімандрит Кенсорін (Федоров) заявив, що “Гнів Божий триватиме доти, доки не переб’ють усіх сатаністів, безбожників на цій війні”.

    Відповідне відео опублікував канал “Християни проти війни”.

    “Перебють, Господь зупинить, бо ці люди як мотлох, як непотрібний мусор на полі, а вони розкладають все наше суспільство і ведуть до сатани. А наша мета в церкві з’єднувати людей з Христом і відривати їх від сатани і приєднувати їх до Бога”, – сказав Кенсорін. Він закликав усе духовенство та патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва) докладати більше зусиль для цього.

    Думка редакції

    Призиви до фізичного знищення тих, хто не поділяє думку Моспатріархату і росії, не є лише проявом особистої нелюдяності, а свідчать про глибоку кризу всередині Російської православної церкви.

    Ми бачимо, як РПЦ поступово перетворюється з релігійної інституції на інструмент політичної боротьби та ідеологічної війни. Замість проповідування любові і милосердя, її представники закликають до ненависті і насильства. Це не є християнством, це – спотворення його основних принципів.

    “Сатаністи” і “безбожники”: зручна мішень для маніпуляцій

    Поняття “сатаністи” і “безбожники” в даному контексті є лише ширмою, за якою ховається бажання знищити будь-кого, хто не підтримує політику Кремля. Це класична техніка тоталітарних режимів, які завжди шукають зовнішнього ворога, щоб об’єднати суспільство навколо ідеї боротьби. Для РПЦ зовнішнім ворогом став “Захід” і “бандєровци” в особі українців, що не хочуть бути з росіянами одним народом.

    РПЦ потребує глибокого очищення і реформи. Вона повинна відмовитися від політичних амбіцій і повернутися до правдивого вчення.

    Найсвіжіше

    Популярне