Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    На Афоні написали ікони для Києво-Печерської Лаври

    18 вересня в головному храмі монастиря Ксенофонт, присвяченому святому великомученику Юрію Переможцю, відбулася урочиста Божественна літургія. Намісник Києво-Печерської Лаври Авраамій разом із ігуменом монастиря Герондою Олексієм та духовенством молилися за захисників і захисниць України, які борються проти російської агресії, а також за справедливий мир.

    Як інформує сторінка монастиря ПЦУ, рік тому благодійник Юрій Матчук вирішив подарувати ікони для Києво-Печерської Лаври. З благословення митрополита Епіфанія, їх було написано на святій горі Афон, у монастирі Ксенофонт, де раніше було створено Томос про автокефалію.

    Після літургії владика Авраамій та Геронда Олексій звершили молитву подяки перед святими іконами. Геронда наголосив на важливості цієї події в часи, коли Україна протистоїть «руському міру», який приніс страждання і смерть.

    “Ми щиро віримо, що через святі ікони Всемилостивий Господь приклонить милість Свою до багатостраждального українського народу і на нашій українській землі настане довгоочікуваний справедливий мир”, – зазначили в монастирі.

    Нагадаємо, єпископ Авраамій розповів про зустріч з ігуменом монастиря Ксенофонт на Афоні.

    Найсвіжіше

    Популярне