Неділя, 22 Вересня, 2024
Бiльше

    Директор Лувру оприлюднив плани нового відділу візантійського та східнохристиянського мистецтва

    Директор Лувру Лоуренс де Кар прибув до Афін у четвер з делегацією, щоб представити новий відділ у відомому музеї, присвячений візантійському та східно-християнському мистецтву.

    На неформальній зустрічі в резиденції посла Франції де Карс сказав, що Греція відіграватиме центральну роль у новому департаменті, який виставлятиме близько 20 000 об’єктів візантійського мистецтва, які охоплюють суспільство, окрім релігії. Директор Лувру та історик мистецтва сказав, що, як і в 2021 році до 200-річчя Грецької війни за незалежність, культурні обміни між Грецією та Францією триватимуть, передає orthodoxtimes.com 

    Відділ візантійського та східнохристиянського мистецтва є дев’ятим відділом Лувру, і його буде урочисто відкрито у 2027 році, через два десятиліття після останнього, присвяченого ісламу.

    Des Cars повідомляє, що 9 мільйонів туристів відвідують Лувр щорічно, що робить його найбільш відвідуваним музеєм у світі. Нова виставка познайомить відвідувачів зі складністю візантійської цивілізації та нагадає громадськості про внесок регіону, а також про роль ікон.

    Завершено міжнародний тендер на новий відділ музею, у якому перемогла компанія WHY. Відділ візантійського та східнохристиянського мистецтва куруватиме Максимільєн Дюран, який розповів у резиденції посла про події з 2021 року, які надають колекції унікальний характер.

    За його словами, постійна експозиція департаменту включатиме предмети з 3-го століття нашої ери до 1923 року (підписання Лозаннського договору) і охоплюватиме території від Ефіопії до Росії, від Кавказу до Месопотамії та від Балкан до Близького Сходу, де Греція відіграватиме ключову роль на цій великій географічній території.

    Окрім хронологічних та географічних аспектів, виставка також досліджуватиме роль ікон для християн на Сході, як ця роль розвивалася та як вона визначала культури регіону.

    Усі ці фактори формують умови діалогу, наголошуючи на різноманітних впливах між Сходом і Заходом, оскільки тільки візантійський період може описати найкраще, сказав Дюран.

    Найсвіжіше

    Популярне