Субота, 21 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив храм на честь святителя Луки Кримського

    Мітрополит Київський і всієї України Епіфаній під час візиту до Полтавської єпархії 21 вересня освятив храм у с. Диканька на честь свт. Луки (Войно-Ясенецького).

    Свт. Лука Кримський поєднував служіння Богу з медициною та наукою. Прийнявши священство в радянські часи, залишився вірним до кінця, незважаючи на катування НКВС, інформує пресслужба ПЦУ.

    Храм на честь свт. Луки поряд із лікарнею збудували зусиллями настоятеля та громади. Ікони виконали художники Богдан і В’ячеслав Корішки, образи – Володимир Олещук.

    Під час освячення і Літургії співслужили митрополит Федір і архієпископ Агапіт із місцевим духовенством. За богослужінням молилися захисники Батьківщини, лікарі, представники влади, віряни.

    Митрополит наголосив на важливості храму, закликав до молитов за захисників, перемоги України. Освятив пам’ятник свт. Луці.

    «Ми не маємо права опускати рук, ми і надалі повинні бути духовно сильними, підбадьорювати одне одного у цей непростий час, і робити кожен на своєму місці все від нас залежне, щоби наближати нашу спільну українську перемогу. В тилу ми не повинні забувати, що війна триває, а маємо молитися, трудитися, допомагати, щоби наближати нашу спільну перемогу. У молитвах ми згадуємо тих, хто бореться, ми згадуємо тих, кого вже серед нас немає. І наш священний обовʼязок памʼятати і молитися, не забути і не змарнувати їхній героїчний подвиг. Адже наше майбутнє – у наших руках», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, ПЦУ та держава об’єднують зусилля для вирішення соціальних проблем в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне