Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відбув до Греції

    Вселенський Патріарх Варфоломій сьогодні, у четвер, 19 вересня відбув із Фанару із багатоденним візитом до Греції.

    Під час цього візиту він відвідає різні запрошення та відвідає митрополії Поляні та Кілкіс, Салоніки та Неа Смірні. У столиці він також візьме участь і виступить на Панімбрійській конференції, а також відвідає концерт в Herodes Atticus Odeon для підтримки шкіл у його рідному Імбросі, передає orthodoxtimes.com

    В оточенні патріарха митрополити Смирнський Варфоломій і Драмський Дорофей; Великий Еклезіарх Аетій й інші. На час відсутності патріарха місцеблюстителем призначено митрополита старця Апостола Деркойського. Він разом із головним секретарем Григоріосом супроводжували Патріарха до міського аеропорту.

    Раніше повідомлялось, що до Греції прибуде Вселенський патріарх Варфоломій. «…наш Вселенський патріарх Варфоломій є тим, хто особисто зберіг і зберігає найпочесніше ім’я нашої Македонії, визначивши зі Святим і Священним Синодом Патріархату, що помісна Церква сусідньої держави, столицею якої є Скоп’є, ні з яких причин не може носити назву Македонія або будь-яку її похідну (назву, – ред.)», – наголошувалося в повідомленні Митрополії Салонік.

    Найсвіжіше

    Популярне