Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    Норвезький єпископ очолив єпископат Скандинавії

    Єпископ Ерік Варден з Норвегії став новим провідником скандинавського єпископату. Обрання відбулося на зборах скандинавських єпископів.

    У своїй першій заяві на новій посаді єпископ Варден висловив оптимізм щодо майбутнього християнства в регіоні: “Наше постсекулярне суспільство знову відкривається на метафізичні питання, на духовні цінності. Є багато шукачів. Христос є і залишиться світлом, метою людського існування. Ми повинні представляти Його вірно і достовірно”, передає velychlviv.com

    50-річний ординарій з Тронхейму має цікавий життєвий шлях – від навернення в католицизм до служіння трапістом, а згодом – єпископом. Він відомий своїми сміливими прогнозами щодо відродження християнства у Північній Європі.

    У нещодавньому пастирському листі Варден зазначив, що Норвегія “досягла дна матеріалізму” після десятиліть секуляризації. Проте він впевнений у духовному відродженні країни: “На нас чекають великі жнива, я в цьому впевнений”.

    Єпископ визнає, що сучасна Норвегія є надзвичайно матеріалістичною країною, але наголошує на вродженому прагненні людей до сенсу та істини. “В нас є відбиток Невидимого Слова, і тільки в Ньому ми можемо знайти відповідь на неспокій, який нас охоплює”, – пише він.

    Варден також закликає вірних до терпіння та довіри до Бога, особливо в часи, коли суспільство очікує миттєвих результатів. Він нагадує, що “Господь Бог ретельно готує свою справу, а людина часто не знає про це”.

    Найсвіжіше

    Популярне