Середа, 18 Вересня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ прокоментував закон про заборону Московського патріархату в Україні

    Єпископ Православної Церкви України Авраамій надав коментар щодо прийнятого закону, спрямованого на заборону релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресором.

    У своєму інтерв’ю для “Прямого” він зазначив, що цей закон, очевидно, стосується Української Православної Церкви (в єдності з МП).

    За словами єпископа, реакція УПЦ (МП) на прийняття закону свідчить про їхнє розуміння, що він спрямований саме проти їхньої організації. Авраамій пояснив це тим, що Служба безпеки України продовжує виявляти колаборантів серед представників цієї церкви.

    “І звісно, що всі розуміють, що під цей закон підпадає й УПЦ МП, тому що тільки прийняли закон, вони відразу почали наголосити на тому, що йдеться про заборону їхньої церкви. Чому так — відповідь проста та очевидна. У цій церкві до цього часу СБУ виявляє все нових і нових колаборантів. І нещодавно, коли відбувся обмін Іонафана Єлецьких і ми спостерігали, як його так званий патріарх Кирил радо зустрічав у москві – це все свідчить про тісну співпрацю цієї церкви із московією”, – сказав єрарх ПЦУ.

    Авраамій підкреслив, що закон не забороняє Церкву Христову як таку, а лише певну юрисдикцію, яка тісно пов’язана з Московським патріархатом.

    Також за словами єпископа Авраамія на соборі в Феофанії не відбулось ніякого розриву із РПЦ,

    Найсвіжіше

    Популярне