Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    До Греції прибуде Вселенський патріарх Варфоломій

    Митрополія Салонік оголосила про майбутній візит Вселенського патріарха Варфоломія до міста, де він, на запрошення Медичної асоціації Салонік, візьме участь у святковому заході, який відбудеться вранці у середу, 25 вересня 2024 року, у Церемоніальній залі Університету Аристотеля. Захід присвячений сторіччю університету.

    Патріарх Варфоломій перебуватиме у Салоніках з вівторка, 24 вересня, по четвер, 26 вересня. Увечері 25 вересня він відкриє Міжнародний онкологічний центр у Європейському Інтербалканському медичному центрі та нові приміщення Організації «Візантійські Салоніки», повідомляє orthodoxtimes.com

    У четвер, 26 вересня, під час свята святого апостола Іоанна Богослова, Вселенський Патріарх очолить Божественну літургію в Митрополичому соборі святого Григорія Палами.

    «…наш Вселенський патріарх Варфоломій є тим, хто особисто зберіг і зберігає найпочесніше ім’я нашої Македонії, визначивши зі Святим і Священним Синодом Патріархату, що помісна Церква сусідньої держави, столицею якої є Скоп’є, ні з яких причин не може носити назву Македонія або будь-яку її похідну (назву, – ред.)», – наголошувалося в повідомленні Митрополії Салонік.

    Запрошуються всі віряни та духовенство на патріаршу літургію у четвер, 26 вересня, до Митрополичого собору.

    Найсвіжіше

    Популярне