Вівторок, 17 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній про святих мучениць: Віра, Надія, Любов як символи християнського життя

    Митрополит Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України, звернувся до вірян з нагоди дня вшанування святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. У своєму зверненні, опублікованому на офіційній сторінці у Facebook, він розкрив глибокий духовний зміст їхнього подвигу та значення їхніх імен для християнського життя.

    Митрополит нагадав історію святих мучениць, які жили в ІІ столітті і загинули за віру, підкресливши, що вони увійшли в історію не через страждання, а через свідчення істинної віри. Він пояснив, що грецьке слово “мученик” (μάρτῠρος) початково означає “свідок” – той, хто засвідчує істину ціною власного життя.

    Епіфаній наголосив на важливості поєднання віри, надії та любові у житті християнина: “Саме разом – віра, надія і любов – ніби ті три сестри – символізують правильне ставлення християнина до життя і до Бога”. Він підкреслив, що ці чесноти підносять людину на вищий духовний рівень, відкривають сенс земного життя та роблять можливим спасіння.

    Предстоятель ПЦУ закликав вірян молитися до святих мучениць, щоб через їхнє заступництво Господь дарував усім мудрість та зміцнив у серцях віру, надію і любов.

    Звернення Митрополита Епіфанія завершується хештегом #Церква_з_тобою, підкреслюючи єдність церкви з вірянами у духовному житті.

    Найсвіжіше

    Популярне