Неділя, 15 Вересня, 2024
Бiльше

    На Фанарі триває Синод Вселенського патріархату

    У Константинополі  2 вересня 2024 року, продовжився Священний Синод єрархії Вселенського Престолу. Єрархи взяли участь у чотирьох сесіях, спрямованих на обмін інформацією та обговорення глобальних і церковних питань у православ’ї.

    Як інформує Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com, архієпископ Америки Елпідофор коротко звернувся до єрархії під час зібрання. На Синаксисі також присутні митрополит Бостонський Мефодій, митрополит Пітсбурзький Сава, митрополит Сан-Франциський Герасим, митрополит Нью-Джерський Апостол, митрополит Чиказький Нафанаїл та митрополит Денверський Костянтин, а також делегація єрархів із УПЦ США.

    Перша сесія, яка мала назву «Міжправославні та міжхристиянські відносини», включала доповіді митрополита Халкидонського Еммануїла, митрополита Австрійського Арсенія, митрополита Пісідійського Іова та архієпископа Великобританського Нікіти.

    Друга сесія була присвячена «Канонічним і літургічним питанням».

    Третя сесія зосередилася на темі «Материнська Церква в сучасному світі» і включала доповіді архієпископа Австралійського Макарія та митрополита Фесалонікійського Філотея.

    Заключною стала четверта сесія під назвою «Церква та геополітичні питання», яка складалася з доповіді шановного професора Георгія-Стіліаноса Превелакиса. Сьогодні Синод продовжує свою роботу.

    Нагадаємо, делегація УПЦ США взяла участь у Соборі єрархів Вселенського престолу. Також читайте заяву Собору єпископів УПЦ США ​​та діаспори з нагоди Міжнародного дня жертв насильницьких зникнень.

    Найсвіжіше

    Популярне