Неділя, 15 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ у Вінниці відвідав Благовіщенський жіночий монастир

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 1 вересня 2024 року разом з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном відвідав у Вінниці жіночий монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

    За повідомленням сайту ПЦУ, Митрополит Симеон та настоятелька монастиря ігуменя Єліконида показали Предстоятелю обитель, розповіли про її історію та святині.

    «Для мене радість відвідати сьогодні цей ошатний монастир, адже тут відчувається любов та піднесення. Ми прагнемо відкритим серцем стяжати благодать Божу, тому линемо до храмів та монастирів і надихаємося ними. У цей непростий час ворожої навали місія монастирів є вельми важливою для наших вірян, які зараз особливо потребують духовної підтримки. Тож нехай Господь благословить усіх вас і цю прекрасну обитель, щоб вона розвивалася і надалі несла світло Христової істини», – сказав Предстоятель Православної Церкви України.

    На згадку про візит ігуменя Єліконида подарувала Його Блаженству Вінницько-Рожецьку ікону Божої Матері.

    1 вересня 2024 року Митрополит Епіфаній очолив Літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінницько-Барської єпархії.

    Предстгятель ПЦУ возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

    Після Літургії було звершено молебень всім святим землі Вінницької та молитву за довкілля.

    На завершення святкової відправи Предстоятель ПЦУ привітав митрополита Симеона з іменинами та подарував йому памʼятну панагію і 103 троянди, як символ довголіття, оскільки преподобний Симеон Стовпник прожив саме таку кількість років.

    До вітань на адресу очільника Вінницько-Барської єпархії долучилися і представники місцевої влади. Митрополит Симеон висловив подяку за привітання та виголосив усім урочисте многоліття.

    Найсвіжіше

    Популярне