Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ очолив Божественну літургію на цілющому джерелі присілка Заглина

    У день свята Покладення чесного пояса Пресвятої Богородиці, 31 серпня 2024 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію на цілющому джерелі у Заглині – присілку села Монастирок на Львівщині.

    Про це повідомляє сайт ПЦУ.0

    Щороку до цього священного місця, де відбулося чудесне явлення Божої Матері, традиційно відбувається проща.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Львівський Макарій, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей, архієпископ Вишгородської Агапіт, архієпископ Коломийський і Косівський Юліан, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Богуславський Арсеній та численне духовенство.

    За богослужінням молилася велика кількість вірян, які прибули в паломництво до цього особливого місця.

    Після читання Євангелія Його Блаженство виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

    На завершення урочистої відправи Митрополит Епіфаній з керуючим єпархією митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм і духовенством спустилися до цілющого джерела, проспівали молитву до Божої Матері «Царице моя, Преблагая…» та спожили джерельної води.

    Найсвіжіше

    Популярне