Середа, 18 Вересня, 2024
Бiльше

    Заява Собору єпископів УПЦ США ​​та діаспори з нагоди Міжнародного дня жертв насильницьких зникнень

    Дорогі брати і сестри у Христі,

    Під час цієї урочистої нагоди Міжнародного дня зниклих безвісти ми звертаємо наші серця і молитви до всіх тих, хто зник безвісти, особливо пам’ятаючи невинних жертв війни, переслідувань і експлуатації. Сьогодні ми гостро усвідомлюємо триваючий конфлікт в Україні, через який незліченна кількість людей зникла безвісти. Серед них – відважні чоловіки та жінки Збройних сил України та США, які зникли безвісти у своїй мужній боротьбі за мир, свободу та людську гідність.

    Війна приносить із собою не лише руйнування будівель і міст, але й розрив сімей і громад. Біль від незнання долі близької людини – це невимовний тягар, горе, яке з кожним днем ​​тягнеться і зростає. Ми солідарні з родинами зниклих безвісти, пропонуючи наші молитви та підтримку. Ми молимося, щоб Бог, у Своєму безмежному милосерді, міг потішити їх, давши їм силу та надію серед їхнього горя.

    Наші молитви звертаються до найуразливіших серед нас: дітей. Багато з них загинули або були розлучені зі своїми родинами через спустошення війни, переміщення та торгівлю людьми. Господь Ісус Христос навчав нас: «Пустіть дітей приходити до Мене, і не бороніть їм, бо таких Царство Небесне» (Матвія 19:14). Ми рішуче засуджуємо експлуатацію та моральне насильство щодо дітей та всіх людей, особливо тих, які зникли безвісти внаслідок жахливих злочинів торгівлі людьми та інших форм гноблення.

    Наша віра спонукає нас говорити та діяти проти такої несправедливості. Ми закликаємо всіх людей з чистим сумлінням приєднатися до нас у цій святій справі — виступати за захист невинних, шукати загиблих і притягувати винуватців цих злочинів до відповідальності. Давайте будемо голосом для тих, хто не може говорити сам за себе, сяючи світлом Христа в найтемніші куточки нашого світу.

    Ми закликаємо уряди та міжнародні організації активізувати свої зусилля щодо пошуку зниклих безвісти, возз’єднання сімей та забезпечення справедливості для жертв війни та торгівлі людьми. Кожна зникла безвісти є улюбленою дитиною Бога, яка заслуговує на гідність, повагу та невпинне прагнення до своєї безпеки та свободи. Як християни, ми покликані бути руками і ногами Христа у світі, втішати стражденних і невтомно працювати для викуплення всіх.

    У цьому дусі ми підносимо наші щирі молитви за всіх зниклих безвісти та їхні родини. Нехай Господь, Який є Добрим Пастирем, безпечно веде їх додому. Нехай Він дарує мир тим, хто страждає, мужність тим, хто шукає справедливості, і мудрість тим, хто займає владу. Не втрачаймо надії, але довіряймо Божому Божому плану, бо Він є Богом усякої потіхи та милосердя.

    Благодать Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця та причастя Святого Духа нехай буде з усіма нами.

    З архіпастирським благословенням,

    +Антоній , Митрополит УПЦ США ​​і Діаспори

    +Єремія , архієпископ Південноамериканської єпархії УПЦ

    +Даниїл , Архієпископ УПЦ США ​​і Діаспори

    Найсвіжіше

    Популярне