Неділя, 15 Вересня, 2024
Бiльше

    Декани Волинської єпархії ПЦУ простягають руку миру кліру УПЦ

    Під час чергових зборів деканів Волинської єпархії ПЦУ ухвалено звернення до священнослужителів Волині, які є кліриками Української Православної Церкви.

    Про це йдеться на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

    Отці благочинні зазначають, що шлях православного народу нашої країни до автокефального буття був складним і тривалим. Нині настав його завершальний етап. Тепер особливий етап і в державному бутті України, яка відстоює свою незалежність – бореться з російським агресором.

    «У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону „Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій“ простягаємо вам руку любові та миру і звертаємося з проханням возз’єднатися в одну Церкву, якій даровано канонічну автокефалію Вселенським Патріархом, – ідеться в документі. – Запевняємо, що в лоні нашої Церкви кожна парафія сама визначає, якою богослужбовою мовою молитися, яким календарним стилем користуватися, а також яких місцевих традицій дотримуватися. За вами буде збережено парафії з храмами й іншими спорудами, сан і звання, церковні нагороди».

    На завершення декани висловили щиру надію, що «невдовзі разом служитемем Богові й ближнім, об’єднані навколо однієї Чаші».

    Текст звернення розміщено на сайті, в розділі «Документи» за цим посиланням.

    Найсвіжіше

    Популярне