Четвер, 12 Вересня, 2024
Бiльше

    Чекають на окупованих територіях’: Митрополит Епіфаній про силу національного символу

    У День Державного Прапора України Митрополит Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України, у соцмережі звернувся до вірян із проникливим повідомленням про значення національного стягу.

    “Синє і жовте. Небо над житніми полями. Довгу історію має український прапор, та в останні роки він для нас, українців, набуває особливого значення,” – зазначив Митрополит у своєму зверненні.

    Предстоятель ПЦУ нагадав про історичну роль прапора як символу української державності та незалежності, починаючи з подій столітньої давнини і до відновлення незалежності у 1991 році.

    Особливу увагу Митрополит Епіфаній приділив значенню прапора в умовах нинішньої війни: “Він став знаком розрізнення, ознакою безпеки: ‘тут – свої’. Він гордо майорить над українською столицею, на його повернення чекають на окупованих територіях, переховуючи свої, домашні прапори.”

    “Це символ хоробрості, символ незламності, символ української звитяги,” – підкреслив глава ПЦУ.

    Завершуючи своє звернення, Митрополит Епіфаній висловив побажання: “Нехай із Божої ласки наш український прапор завжди височіє над вільною, сильною, незалежною Україною!”

    Це звернення Предстоятеля ПЦУ підкреслює єдність церкви та народу України у прагненні до свободи та незалежності, особливо в часи випробувань.

    Найсвіжіше

    Популярне