Неділя, 22 Вересня, 2024
Бiльше

    Афонський монастир Івірон засуджує публікацію свого ченця щодо ситуації в монастирі Есфігмен

    27 липня 2024 року Старша рада (Геронтія) афонського монастиря Івірон оприлюднила офіційну заяву, в якій різко засудила публікацію одного зі своїх ченців, старця Максима Івірита, щодо ситуації в монастирі Есфігмен.

    Публікація старця Максима з’явилася на сайті “Vima Orthodoxias” 23 липня 2024 року. У своїй заяві Геронтія Івірону одноголосно назвала цю публікацію “неприйнятною”, передає ДФУ з посиланням на fosfanariou.gr

    Рада підкреслила, що ця публікація ігнорує багаторічні зусилля Святої Гори Афон щодо вирішення проблеми “бунту” в монастирі Есфігмен. За словами Ради, Афон протягом десятиліть з великою мудрістю і терпінням намагався знайти духовне розв’язання цієї проблеми відповідно до афонських традицій.

    Геронтія також різко розкритикувала характеристику, яку старець Максим дав новому братству монастиря Есфігмен, назвавши їх “десантниками”. Рада нагадала, що це братство було обране Надзвичайним Священним Зібранням у присутності Патріаршої Екзархії для відновлення порядку і законності на Святій Горі.

    “Після всього цього ми розуміємо скандал і занепокоєння, які ця публікація викликала в церковній свідомості.  Визнаємо, що це було зроблено через ігнорування Синоду старців нашого монастиря. Просимо вибачення за заподіяне занепокоєння та запевняємо, що Святий Іверіський монастир завжди залишається вірним святій традиції та рішенням своїх правових органів”, – йдеться в заяві.

    Заяву підписав ігумен Священного монастиря Івірон.

    Найсвіжіше

    Популярне