Понеділок, 21 Жовтня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ вшанував пам’ять Пантелеймона Куліша

    Православні християни 7 серпня в молитві згадували Пантелеймона Куліша, видатного українського письменника, перекладача та мовознавця, від дня народження якого минуло 205 років.

    Єпископ Антоній у своєму зверненні закликає вірян до молитовного вшанування пам’яті Куліша, особливо підкреслюючи його неоціненний внесок у переклад Біблії українською мовою.

    “Зараз, як ніколи, це є актуальним, адже ми, будучи дітьми Божими, повинні пізнавати про буття Бога, прославляти Його зрозумілою нам мовою”, – наголошує єпископ у Фейсбуці.

    Антоній нагадує слова з Євангелія від Марка: “Усе, чого будете просити у молитві, віруйте, що одержите, і буде вам так” (Мк. 11:23-24). Він зазначає, що саме віра в перемогу своєї справи допомогла Кулішу завершити переклад Біблії.

    Єпископ закликає вірян сьогодні приєднатися до спільної молитви за упокій душі Пантелеймона Куліша: “Нехай Господь упокоїть його в оселях праведних! Царство Небесне і вічний спокій!”

    Ця молитовна пам’ять не лише вшановує видатного українця, але й нагадує про важливість рідної мови у духовному житті народу.

    Найсвіжіше

    Популярне