Вівторок, 17 Вересня, 2024
Бiльше

    Цього року очікується більша кількість хасидів ніж минулого, – посол

    Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський прогнозує, що цьогоріч до Умані приїде вдвічі більше хасидів, ніж торік.

    «За нашими прогнозами, цього року приїде майже вдвічі більше (хасидів), ніж минулого року», – зазначив Бродський, передає Укрінформ.

    Він пояснив це тим, що торік ще були побоювання через безпекову ситуацію, та оскільки нічого екстраординарного не сталося, хасиди вважають, що там буде безпечно.

    «Хоча ми продовжуємо говорити про те, що Україна взагалі не найбезпечніше місце у світі, іде війна і все може бути. Оскільки Україна ніяк не обмежила в’їзд прочан, а Ізраїль не може цього зробити технічно, не може і не хоче цього робити, то десятки тисяч паломників приїдуть і цього року також», – спрогнозував посол Ізраїлю.

    За його словами, ізраїльська сторона має дуже гарний контакт із українськими службами, які забезпечують безпеку та порядок в Умані.

    Бродський також поінформував, що цього року, як і в попередні, планується приїзд в Умань ізраїльських поліцейських, які допомагатимуть колегам з України забезпечувати порядок та безпеку прочан.

    «Сподіваюся, що, як і минулого року, все пройде більш-менш спокійно, і так само як вони приїдуть, так само вони спокійно і поїдуть через кілька днів», – резюмував дипломат.

    Як повідомлялося, на початку квітня до Умані на святкування дня народження свого духовного наставника Рабі Нахмана приїхали майже 2 тис. паломників хасидів.

    Рош га-Шана цьогоріч святкуватимуть із 2 до 4 жовтня.

    Найсвіжіше

    Популярне