Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США відвідав українську парафію в Трой, штат Нью-Йорк

    3-4 серпня до парафії св. Миколая УПЦ США (Вселенського патріархату) в американському місті Трой, штат Нью-Йорк з архіпастирським візитом прибув архієпископ Даниїл.

    Як повідомляє сайт УПЦ США, 3 серпня відбулося урочисте богослужіння з нагоди хрещення та миропомазання третьої дитини настоятеля о. Василя Довгана – хлопчика Луки. Архієпископ Даниїл очолив це Таїнство. У неділю під час Божественної літургії владика вшанував о. Василя Довгана нагородою – золотим хрестом за багаторічну сумлінну пастирську працю.

    У своїй проповіді Архієпископ Даниїл розмислював про істинну християнську любов, яка проявляється у вірі і жертовності, навівши приклад друзів розслабленого. Після богослужіння відбувся спільний обід на честь владики.

    Коли архієпископ Даниїл у супроводі своїх іподияконів готувався до від’їзду до Митрополії – духовного центру Української Православної Церкви США в Саут-Баунд-Бруку, штат Нью-Джерсі, – він уділив своє благословення вірним, які чекали його біля машини. Його від’їзд ознаменувався щирими прощаннями та молитвами за безпечну дорогу.

    Нагадаємо, гуманітарна місія УПЦ США продовжує допомагати українцям, що постраждали від війни.

    Найсвіжіше

    Популярне