Четвер, 19 Вересня, 2024
Бiльше

    Українські студенти-богослови здійснили візит до митрополії на Криті

    3 серпня 2024 року група студентів з Київської та Волинської (Луцької) духовних академій Православної Церкви України відвідала Священну Митрополію Ретімно і Авлопотамос на острові Крит. Візит відбувся під керівництвом Константіноса Зорбаса, директора Православної академії Криту, пише Orthodox Times.

    Програма візиту включала відвідування двох визначних релігійних об’єктів:

    1. Священний Патріарший Ставропігійний Аркадійський монастир, де студентів зустрів ігумен архімандрит Теологос Папалевізакіс.
    2. Монастир Святої Ірини в Ретімно, де гостей привітав митрополит Ретимнонський і Авлопотамський Продром разом з ігуменею Феклою.

    У ході візиту студенти ознайомилися з історією Святої Митрополії та монастиря. Відбулася спільна трапеза, обмін привітаннями та пам’ятними подарунками.

    Митрополит Продромос висловив щире сподівання на припинення війни в Україні та відновлення миру. Він побажав Україні подальшого розвитку та можливості продовжувати свою місію. Звертаючись до студентів, митрополит закликав їх вірно служити Святій Церкві з послухом і любов’ю.

    Цей візит є важливим кроком у зміцненні зв’язків між Православною Церквою України та грецькими православними громадами, а також сприяє міжкультурному діалогу та обміну досвідом між молодими богословами.

    Найсвіжіше

    Популярне