Вівторок, 22 Жовтня, 2024
Бiльше

    У Варшаві священник відкрив кафе

    О. Рафал Ґловчинський, який керує YouTube-каналом Ksiądz, відкрив клуб-кафе під назвою «Cyrk Motyli» – без прейскуранту, алкоголю та мобільних телефонів. Це місце, де люди різного віку та з різними поглядами зможуть зустрітися в атмосфері відкритості та поваги, сказав він.

    Як передає warszawa.tvp.pl, священник мріє, щоб це було місце, яке відкриватиме красу в людях, де люди, які щодня відчувають себе самотніми чи відчуженими, відчують трохи посмішки та доброти.

    У кафе можна поласувати хорошим італійським морозивом, випити ароматної кави, чаю чи лимонаду. Діють привабливі ціни – платіть, скільки можете. Якщо ви не можете дозволити собі платити, чудово, ми тут безкоштовно. І якщо хтось хоче і має можливість підтримати нас і заплатити більше – це теж чудово, каже священник.

    О. Гловчинський повідомив, що вечорами відбуватимуться тематичні заходи. По понеділках запланований екодень.

    Щочетверга кафе організовуватиме зустрічі для людей, які з різних причин не знаходять свого місця в Церкві. Він пригадав, що вже деякий час організовує євангелізаційні заходи по суботах під Свєнтокшиським мостом, під час яких неодноразово чув від учасників, що хоч вони не ходять до церкви, але прагнуть до Бога та духовності.

    “Хтось розлучений, живе в несакраментальних стосунках і почувається проклятим у своїй парафії. Подібно почуваються гомосексуалісти в церкві. Одного разу один хлопець написав мені, що він гей і що він переконаний, що Бог ненавидить його за це. У Butterfly Circus віруючі та невіруючі зможуть побути разом та поспілкуватися в атмосфері відкритості та поваги. Ми хочемо зосередитися на тому, що нас об’єднує, а не на тому, що роз’єднує, – наголосив священник.

    Найсвіжіше

    Популярне