Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    СБУ розслідує незаконне будівництво церкви УПЦ (МП) на Фастівщині

    У Малій Солтанівці на Фастівщині триває незаконне будівництво російської церкви, на що відреагували в СБУ та розпочали досудове розслідування за статтею про державну зраду.

    Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” із покликанням на допис народного депутата Олега Дунди.

    На будівництво не реагують ані правоохоронні органи, ані органи державного архітектурно-будівельного контролю.

    Зараз в сесійній залі і в суспільстві точиться гаряча дискусія, що робити з УПЦ МП, яка запевняє всіх, що не є частиною московської церкви, а тим часом в Україні спокійно будуються закордонні російські церкви. Найближчий приклад – в Малій Солтанівці, Київської області. І ні правоохоронці, ні органи державного архітектурно-будівельного контролю не звертають на це уваги,– заявив Олег Дунда.

    Нардеп разом із колегами підняли це питання та написали відповідні звернення. За словами Дунди, СБУ вже почала досудове розслідування за ознаками, передбаченими статтею 111 – державна зрада, а профільне Міністерство перевірку і контроль законності будівництва.

    Чекаємо на результати. В ідеальному варіанті цей процес має завершитись передачею майна цієї “церкви” на користь держави. Тим, хто приніс війну на нашу землю не місце в Україні, тим паче, коли вони маніпулюють, прикриваючись церквою,– зазначив Олег Дунда.

    Найсвіжіше

    Популярне