Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Єпископ Паїсій освятив каплицю в селі Глибочок на Коростишівщині

    25 липня 2024 року в селі Глибочок Коростишівського району Житомирської області відбулася визначна подія – освячення новозбудованої каплиці на честь ікони Божої Матері “Почаївської”.

    Про це повідомляє пресслужба Житомирсько-Овруцької єпархії.

    Урочисту церемонію провів єпископ Паїсій, який прибув з архіпастирським візитом до Коростишівського благочиння. Освячення каплиці збіглося з днем пам’яті Успіння праведної Анни, що надало події особливого духовного значення.

    У співслужінні з духовенством благочиння владика Паїсій здійснив чин освячення новозбудованої каплиці. Після завершення богослужіння архієрей окропив святою водою всіх присутніх парафіян та гостей.

    На знак визнання зусиль громади у будівництві нової святині, єпископ Паїсій вручив релігійній громаді села Глибочок Архієрейську благословенну грамоту. Крім того, владика подарував парафії копію Томосу про автокефалію Української Православної Церкви, що підкреслює єдність новоствореної громади з Помісною Українською Церквою.

    Ця подія стала важливим кроком у розвитку духовного життя села Глибочок та всього Коростишівського району, зміцнюючи православну віру та єдність місцевої громади.

    Найсвіжіше

    Популярне