Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    УГКЦ представила Ватикану міжконфесійний список сучасних українських ісповідників віри

    Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав повідомив, що УГКЦ подала до ватиканської Комісії новомучеників та свідків віри список сучасних ісповідників віри з України. Особливістю цього списку є те, що він включає не лише католиків, а й представників інших християнських конфесій.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    “Ми намагалися дивитися ширше на наших сучасників, не бути обмеженими конфесійними рамками, щоб засвідчити перед світом, що Україна має героїв християнської віри сьогодення”, – зазначив Блаженніший Святослав у програмі “Відкрита Церква” на “Живому телебаченні”.

    Він пояснив, що Комісія, створена Папою Франциском у липні 2023 року, мала на меті виявити героїв віри третього тисячоліття. “Ми подали до Апостольської столиці цілий список наших сучасників, які дали геройське свідчення християнської віри у третьому тисячолітті. Проте це не тільки католики. Ми подали і православних, і протестантів, тобто тих, хто, незалежно від конфесії, жив своїми релігійними переконаннями, відповідно до головних засад християнства”, – підкреслив Глава УГКЦ.

    До списку також увійшли жертви російської агресії. “Ми подали героїв Небесної сотні, а також священників Православної Церкви України, які загинули від рук російських окупантів”, – додав Блаженніший Святослав.

    Очікується, що під час Ювілейного 2025 року буде визначений день для вшанування обраних Комісією сучасних ісповідників віри з усього світу. Глава УГКЦ висловив надію, що “така співпраця між нашою Церквою і цією комісією, яку встановив Папа, принесе для українського суспільства гідні плоди”.

    Найсвіжіше

    Популярне