Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Єпископ Вселенського патріархату очолив заупокійну службу в Брісбені для жертв вторгнення на Кіпр

    Єпископ Брісбенський Варфоломій з благословення архієпископа Австралії Макарія  звершив заупокійну службу в храмі Св. Георгія в Брісбені (Австралія) за  жертв турецького вторгнення на Кіпр у 1974 р. Він також поклав вінок від імені очільника архієпархії.

    Після церемонії єпископ Варфоломій у супроводі священників відвідав захід у залі кіпрської громади. Під час заходу прозвучали промови, традиційна кіпрська музика та коротке відео зі свідченнями людей, які пережили трагічні події 1974 року, передає orthodoxtimes.com

    У своєму слові владика Варфоломій говорив про 50 років скорботи і 50 років роздумів. Далі єпископ Варфоломій Брісбенський сказав, що ми повинні продовжувати боротьбу за справедливість на Кіпрі і, що найважливіше, посилювати наші молитви, щоб Бог втрутився.

    Крім того, він підкреслив, що архієпископ Австралії Макарій і він сам на місцевому та державному рівнях продовжуватимуть виступати за справедливість на Кіпрі.

    Варфоломій привітав організаторів з успішним заходом та особливо похвалив молодь за продемонстроване відео. Він підкреслив, що ми несемо відповідальність за збереження вогника Кіпру в наших серцях, і визнав, що молодь чудово виконує цей обов’язок.

    У заході взяли участь представники кіпрських органів влади.

    Раніше архієпископ Америки зустрівся з президентом Кіпру на 50-річчя турецького вторгнення.

    Найсвіжіше

    Популярне