Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Українські медики отримали відзнаку за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона”

    27 липня, у день пам’яті великомученика Пантелеймона Цілителя, на території комплексу Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ відбулося відзначення українських медиків Медичним Оскаром – Відзнакою за професіоналізм та милосердя “Орден Святого Пантелеймона”.

    Про це інформує митрополит ПЦУ Олександр (Драбинко).

    Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я та має професійно-фахову спрямованість. Вона традиційно вручається тим, хто має видатні особисті заслуги в галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

    У період воєнного стану було затверджено окрему номінацію «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором». Претендентів на отримання відзнаки обирають регіональні ради, а остаточно затверджує Поважна рада.

    Нагадаємо, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр є членом Поважної Ради з 2019 року.

    Захід розпочався молебнем та ораторія «Великого бажайте!..». Потому відбулося засідання Поважної Ради та Пантелеймонівські слухання з обговоренням ініціативи «Книга пам’яті».

    Головною ж подією стала Урочиста церемонія нагородження, на якій було відзначено понад 50 медиків.

    Нагадаємо, ще одна громада на Житомирщині приєдналася до ПЦУ. Також предстоятель ПЦУ відзначив медиків та передав Охматдиту спеціалізоване обладнання.

    Найсвіжіше

    Популярне