Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Ще одна громада на Житомирщині приєдналася до ПЦУ, залишивши Моспатріархат

    26 липня 2024 року в Житомирі відбулася важлива подія для релігійного життя регіону. Релігійна громада села Краснопіль офіційно увійшла до складу Житомирсько-Овруцької єпархії Православної церкви України (ПЦУ), покинувши юрисдикцію Московського патріархату.

    Єпископ Паїсій, керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ, повідомив про це на своїй сторінці у Facebook.

    За його словами, представники Свято-Троїцького храму села Краснопіль разом з настоятелем, протоієреєм Михайлом Шукостом, прибули до єпархіального управління для підписання необхідних документів. Їх супроводжував Чуднівський благочинний, протоієрей Андрій Артемчук.

    “Громада одноголосно вирішила вийти з-під юрисдикції московського патріархату та приєднатися до Помісної Православної Церкви України, керуючись Томосом про автокефалію,” – зазначив єпископ Паїсій. Він також додав, що видав відповідні укази та посвідчення про прийняття громади до складу Житомирсько-Овруцької єпархії ПЦУ.

    Це рішення є частиною триваючого процесу переходу релігійних громад в Україні до Православної церкви України, що відображає зміни в релігійному ландшафті країни.

    Найсвіжіше

    Популярне