Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Зустріч Глави УГКЦ з французьким дипломатом: обговорення підтримки України та майбутньої співпраці

    26 липня 2024 року відбулася важлива зустріч між Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом та Послом Франції в Україні Гаелем Вейсьєром, разом з його радником Франсуа Котелем.

    Про це повідомив Департамент інформації УГКЦ.

    Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання українсько-французьких відносин та підтримки України. Блаженніший Святослав висловив вдячність Франції за допомогу українським біженцям та розповів про життя української діаспори у Франції.

    Посол Вейсьєр підтвердив солідарність французького народу з Україною у її боротьбі за незалежність. Сторони також обмінялися думками щодо релігійної, суспільної та політичної ситуації в Україні, шляхів досягнення миру та необхідності продовження підтримки України.

    Глава УГКЦ побажав Франції успішного проведення Олімпійських ігор 2024 року. На завершення зустрічі Блаженніший Святослав подарував Послу переклад Послання Синоду УГКЦ про війну та мир, а також фотоальбом, що документує наслідки війни в Україні.

    Ця зустріч підкреслила важливість міжнародної підтримки України та поглиблення українсько-французьких відносин у різних сферах.

    Найсвіжіше

    Популярне