Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відзначив медиків та передав Охматдиту спеціалізоване обладнання

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 26 липня 2024 року відвідав дитячу лікарню «Охматдит», яка нещодавно зазнала російського ракетного обстрілу.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На початку візиту Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви разом з місцевим духовенством відвідав храм, який діє при медичній установі.

    Згодом Його Блаженство поспілкувався із колективом лікарні на чолі з генеральним директором Володимиром Жовніром та до Дня медичного працівника відзначив їх церковними нагородами. Медаллю «За жертовність і любов до України» посмертно було нагороджено й дитячого лікаря-нефролога Світлану Лукʼянчик, котра загинула внаслідок удару агресора по лікарні.

    Окрім того, Митрополит Епіфаній передав Охматдиту спеціалізоване медичне обладнання на заміну того, яке знищив ворог.

    «Лікарі мають небесним покровителем святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Він є прикладом для усіх медиків, тож символічно, що день його пам’яті зараз співпадає з днем медичного працівника. Ваша лікарня є дуже важливою, тому поступово, з Божою допомогою і нашими спільними зусиллями, вона неодмінно буде відновлена. А сьогодні я хочу привітати вас з прийдешнім професійним святом та відзначити за вашу любов до дітей – ваших маленьких пацієнтів, які потребують особливої уваги та опіки», – зокрема сказав Предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне