Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Чергове засідання суду над митрополитом УПЦ (МП) Феодосієм перенесено через його відсутність

    25 липня 2024 року у Черкасах мало відбутися чергове судове засідання у справі митрополита Феодосія (Дениса Снігірьова), керівника єпархії УПЦ (в єдносоті з МП) в Черкасах. Однак засідання було перенесено через неявку підсудного.

    Про це повідомляє Суспільне.Черкаси.

    За словами адвоката Юдіна, митрополит Феодосій продовжує стаціонарне лікування в Інституті серця. Це вже третє поспіль засідання, яке не відбулося через відсутність підсудного. Попередні засідання 9 та 18 липня також були скасовані через госпіталізацію митрополита.

    Прокурор Коломієць висловив сумніви щодо поважності причин неявки підсудного, зазначивши, що згідно з медичним висновком, митрополит міг би брати участь у засіданнях онлайн. Прокурор також нагадав про нещодавній виступ Снігірьова на засіданні ООН, хоча адвокат пояснив, що це було заздалегідь записане відеозвернення.

    Суд визнав причину неявки митрополита поважною та призначив наступне засідання на 8 серпня. Водночас було подано клопотання про продовження запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту, термін якого спливає 27 липня.

    Нагадаємо, що судовий процес над митрополитом Феодосієм триває вже понад рік. Йому висунуто п’ять підозр, включаючи розпалювання міжрелігійної ворожнечі, заперечення російської агресії та “підривну діяльність” проти України.

    Під будівлею суду збирались місцеві жителі з плакатами, демонструючи суспільний резонанс навколо цієї справи.

    Найсвіжіше

    Популярне