Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Зміцнення церковно-державних відносин: Болгарський патріарх зустрівся з прем’єр-міністром Болгарії

    Болгарський патріарх Даниїл зустрівся з прем’єр-міністром Дімітаром Главчевим, підкресливши міцні відносини співпраці між Болгарською православною церквою та державою.

    Патріарх Даниїл підкреслив давню співпрацю між церквою та державними установами, наголосивши на необхідності продовження та розвитку цієї синергії, повідомляє bg-patriarshia.bg

    «Ця співпраця має продовжуватися та розбудовуватися», – сказав патріарх Даниїл. Він зазначив, що мир і безпека в суспільстві є надзвичайно важливими.

    «Болгарська Православна Церква завжди була опорою в найважчі моменти життя мирян. Упевнений, що ви також продовжите цю традицію», – звернувся прем’єр-міністр до патріарха. «Душа і віра в Господа – основа процвітання народу. Церква залишиться тією інституцією, яка дає нам надію на наше краще майбутнє», – заявив прем’єр-міністр Дімітар Главчев. Під час зустрічі обговорювалась ідея вивчення в школах предмету «Релігія-Православ’я» та були відзначені подібні приклади в інших країнах.

    Прем’єр-міністр Главчев подарував патріарху Даниїлу пам’ятну монету «Екзарх Антим I», а патріарх своєю чергою подарував прем’єр-міністру колекцію срібних монет «Монастирі Болгарії». Прем’єр-міністр побажав патріарху Даниїлу здоров’я і сил у його місії, щоб бути опорою і надією для всіх болгар. Після зустрічі патріарх Даниїл благословив членів Ради міністрів на початок сьогоднішнього засідання уряду.

    Нагадаємо, патріарх Болгарський зустрівся з головою представництва Європейської Комісії в Болгарії.

    Найсвіжіше

    Популярне