Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополита РПЦ Іларіона (Алфєева) усунули з усіх посад у РПЦ

    Синод РПЦ тимчасово усунув з усіх церковних посад митрополита Будапештського та Угорського Іларіона (Алфєєва). Таке рішення ухвалили на засіданні у Москві після того, як митрополита звинуватив у домаганнях колишній келійник (помічник).

    Про це йдеться на сайті Московського патріархату.

    Синод ухвалив утворити комісію з вивчення стану справ у Будапештсько-Угорській єпархії РПЦ. Управління єпархією тимчасово доручено митрополиту Корсунському та Західноєвропейському Нестору.

    Також митрополита Іларіона звільнили з посад голови Синодальної біблійно-богословської комісії та голови Комісії Міжсоборної Присутності з богослов’я та богословської освіти.

    На початку липня “Нова газета Європа” опублікувала матеріал, в якому келійник Георгій Сузукі заявляв, що Іларіон неодноразово домагався його з кінця 2022 року в Будапешті. Він також стверджував, що митрополиту належить маєток площею 2,3 тисячі квадратних метрів за 2,1 мільйона євро у передмісті Будапешта.

    Іларіон відкинув ці звинувачення, звинуватив матір Сузукі у здирстві грошей і пообіцяв подати позов про наклеп.

    Митрополит Іларіон із 2009 року був головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату, у ЗМІ його називали можливим наступником патріарха Кіріла. У червні 2022 року Священний Синод РПЦ звільнив Іларіона з посади голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків та призначив його керуючим Будапештсько-Угорською єпархією, митрополитом Будапештським та Угорським.

    Найсвіжіше

    Популярне