Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав вшанувати пам’ять загиблих захисників України

    Під час соборного богослужіння у с. Лішня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній виступив з промовою, присвяченою вшануванню пам’яті воїнів, які віддали життя за свободу та незалежність України в нинішній війні.

    У своєму зверненні, як цитує пресслужба ПЦУ, митрополит наголосив на важливості молитовного вшанування загиблих захисників: “Ми зобов’язані пам’ятати про них і підносити за них свої молитви найперше тому, що так велить наша християнська віра, наша совість, таким є виконання заповіді Божої про любов.”

    Епіфаній висловив глибоку вдячність героям, підкресливши: “Завдяки їхньому подвигу, їхній жертві – Україна все ще жива, жива наша Церква, живою є надія на перемогу правди і добра.”

    Митрополит також викрив злочинні наміри Росії щодо України: “Все, що ми знаємо про терор в Бучі, про вбивства у Маріуполі, про катівні в Ізюмі, в Херсоні, про інші численні злочини проти самої людяності – все це лише частина великого плану Кремля знищити Україну.”

    Особливу увагу предстоятель ПЦУ приділив важливості єдності: “Маємо обов’язок не припуститися помилок минулого, щоби ворог не зміг нас розділити, розсварити, налаштувати одних проти інших, аби як у минулі часи українці воювали не проти загарбників, а одне з одним.”

    На завершення митрополит Епіфаній закликав: “Піднесімо ж нині тут нашу гарячу молитву за спокій душ усіх наших загиблих захисників, відомих за іменами і невідомих! Нехай вічною буде їхня пам’ять, нехай слава їхня буде з роду в рід. Нехай подвиг їхній надихає нас на боротьбу за Україну, на боротьбу за перемогу і справедливий мир.”

    Найсвіжіше

    Популярне