Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки зустрівся з президентом Кіпру на 50-річчя турецького вторгнення

    З нагоди 50-ї річниці турецького вторгнення на Кіпр архієпископ Америки Елпідофор мав честь бути прийнятим президентом Кіпру Нікосом Христодулідесом. Ця знаменна зустріч підтвердила непохитну підтримку Грецької Архієпархії Америки справедливості на Кіпрі, яка відповідає міжнародному праву.

    Під час зустрічі архієпископ Елпідофор висловив глибоку солідарність із кіпрським народом і наголосив на незмінній відданості Церкви відстоюванню справедливого вирішення триваючого поділу острова, передає orthodoxtimes.com

    «Для мене була велика честь бути прийнятим президентом Христодулідесом на цій урочистій церемонії. Наша Церква залишається непохитною у підтримці справедливості для Кіпру згідно з міжнародним правом», – заявив архієпископ Елпідофор.

    Зустріч підкреслила роль Церкви у просуванні миру, справедливості та примирення, особливо в контексті давньої кіпрської проблеми, яка вплинула на незліченну кількість життів. Обидва лідери підкреслили важливість міжнародного права як основи для досягнення тривалого та справедливого рішення для Кіпру.

    Президент Христодулідес висловив подяку за постійну підтримку Церкви та наголосив на важливості такої солідарності у прагненні до мирного Кіпру.

    Ця зустріч між архієпископом Елпідофором і президентом Христодулідесом є свідченням міцного зв’язку між Церквою та кіпрським народом та їх спільної відданості принципам справедливості та міжнародного права.

    Нагадаємо, архієпископи Америки та Кіпру вшанували 50-ту річницю трагічних подій на Кіпрі

    Найсвіжіше

    Популярне