Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    ДЕЕС вказує на необхідність корективів щодо законопроєкту №8371

    Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) виступила із заявою щодо законопроєкту №8371, який стосується обмеження діяльності релігійних організацій, пов’язаних з країною-агресором.

    ДЕСС підкреслює важливість ухвалення цього законопроєкту, але вказує на необхідність внесення певних корективів перед другим читанням.

    Зокрема, ДЕЕС наголошує на потребі:

    1. Розширити дію закону на релігійні організації, пов’язані з будь-яким центром у країні-агресорі, а не лише з російською церквою.

    2. Переглянути використання поняття “національна безпека” в контексті регулювання релігійної свободи, оскільки це може зробити закон вразливим до критики з боку міжнародної спільноти.

    3. Усунути деякі недоречні положення, наприклад, про необхідність отримання дозволу від ДЕСС на встановлення зв’язків із забороненою релігійною організацією.

    “Ми дуже просимо законотворців не ганьбитися такого роду приписами!”, – зазначили в ДЕЕС.

    ДЕСС також пропонує внести ряд техніко-юридичних змін для покращення імплементації майбутнього закону.

    “Ми віримо в здоровий глузд і волю українського Парламенту зробити рішучий і необхідний крок для очищення релігійного простору України від ворожого впливу, для гармонізації державно-церковних відносин, надання релігійним організаціям всебічних можливостей для реалізації ними своєї сутнісної місії, для підтримки і зміцнення народу у часи великих випробувань”, – зазначили в ДЕЕС.

    Найсвіжіше

    Популярне