Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Разом із Сальдо закликав «приєднати» Херсонщину до РФ: клірик УПЦ (МП) отримав підозру

    Служба безпеки України повідомила про підозру клірику УПЦ (в єдності з МП)  Геннадію Шкілю, який разом із гауляйтером Володимиром Сальдо закликав «приєднати» Херсонську область до РФ.

    Зокрема, Шкіль є настоятелем храму УПЦ (в єдності з МП) у тимчасово окупованій Голій Пристані на лівому березі Хероснщини, повідомили в СБУ

    «З перших днів повномасштабної війни протоієрей публічно підтримав збройну агресію РФ та захоплення частини території України. Так, у липні 2022 року Шкіль разом з гауляйтером Сальдо взяв участь у прокремлівському «форумі», що проводили у захопленому на той час Херсонському державному університеті. Під час заходу клірик виступив з промовою, де закликав до «приєднання» регіону до складу Росії», – йдеться в повідомленні спецслужби.

    Після чого Шкіль дав інтерв’ю російським пропагандистам із так званого ТРК «Таврія». Там він схвально відгукувався про псевдореферендум у Херсонській області.

    Шкілю повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

    • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, забезпечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників;
    • ч. 6 ст. 111-1 – колабораційна діяльність.

    Підозрюваний перебуває на окупованій території Херсонської області, тому тривають комплексні заходи для притягнення колаборанта до відповідальності. В СБУ також зазначили, що цього року оголосили також підозру сину Геннадія Шкіля Назару. Той також співпрацює з окупантами.

    Найсвіжіше

    Популярне