Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Кардинал Паролін у Києві: «Послання, яке я привіз від Папи, — це послання близькості»

    Державний Секретар Святого Престолу у неділю, 21 липня 2024 року, відвідав Патріарший собор Воскресіння Христового та резиденцію Глави УГКЦ в Києві. У головному храмі УГКЦ кардинала П’єтро Пароліна привітав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    Глава УГКЦ подякував Державному Секретарю Святого Престолу за візит в Україну під час повномасштабної війни. Під час відвідин Патріаршого собору він розповів йому детально про служіння Української Греко-Католицької Церкви серед воєнного лихоліття.

    В Патріаршому соборі кардинал Паролін зустрівся з працівниками курії та вірними, які прийшли на молитву. У крипті храму гості дізналися, як навесні 2022 року церква рятувала життя киян, ставши для них бомбосховищем. Відтак Державний Секретар з делегацією спільно помолився перед гробом слуги Божого Любомира кардинала Гузара, беатифікаційний процес якого розпочато в лютому 2024 року. Опісля, відвідавши Патріаршу курію та резиденцію Глави УГКЦ, у каплиці всі разом промовили молитву «Отче наш» та «Радуйся, Маріє», призиваючи Царицю миру.

    У своєму коментарі для преси Держсекретар зазначив, що радий повернутися на це місце після візиту у 2016 році, ставши свідком «значного поступу». І навіть якщо структура це не викінчена, розвиток є помітним, особливо в довершенні храму, і це приємно.

    «Момент, коли я відвідую Україну, не є радісним, ми всі знаємо ситуацію, але я приїхав саме з огляду на цю ситуацію, щоб молитися разом і молитися разом з вами… Церква повинна сповняти пророчу роль, наслідуючи пророка Іллю, молитися за мир, відправною точкою для чого повинно бути велике переконання в тому, що Богові все можливо, і що навіть якщо наші надії — це завжди надії скінченні та обмежені, ми знаємо, що Бог більший від нас і від наших можливостей», — підкреслив кардинал Паролін.

    «І отже послання, яке я привіз від Папи, — це послання близькості. Папа багато разів висловлював її протягом цих років. Сьогодні, в неділю, він знову згадав про війну в Україні, використовуючи прикметник „мученицька“ Україна. Потім він також згадав про інші війни. Тож від самого початку Папа виявив велику близькість, велике співчуття у болях і стражданнях цього народу», — сказав кардинал Паролін, висловивши сподівання, що ця його присутність додасть, так би мовити, «живої присутності» до тієї духовної присутності Папи, який не тільки «поділяє біль», але також «прагне допомогти знайти стежки до миру».

    «Я сподіваюся, що також і моя присутність може зробити якийсь невеликий внесок у цьому сенсі, зокрема, через зустріч з представниками цивільної влади, яку я проведу завтра. Ось такий сенс цього візиту, і я справді дуже, дуже радий. Блаженніший сказав мені, що він радий мене вітати, але і я справді радий бути тут і розділити з вами цей дуже важливий момент», — підсумував Державний Секретар Святого Престолу.

    Додамо, що до Патріаршого собору в Києві кардинал Паролін прибув з Бердичева, де як Папський Легат відслужив завершальну Святу Месу загальнонаціонального паломництва католиків латинського обряду. На Месі йому співслужив і Блаженніший Святослав. Перед тим Держсекретар Святого Престолу в межах візиту в Україну відвідав Львів та Одесу, де зокрема завітав до парафії Святого Архистратига Михаїла УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне