Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    Утікач з УПЦ (МП) не може знайти парафію в Росії: історія священника Ростислава Синайського

    Відомий російський публіцист Сергей Комаров, який  висловив своє занепокоєння ситуацією навколо священника Української Православної Церкви (Московського патріархату) Ростислава Синайського, який втік з України до Росії у 2022 році.

    Комаров, який раніше працював на проросійському навколоцерковному ресурсі “СПЖ”, розповів, що отець Ростислав Синайський, якого розшукувала Служба безпеки України та проводила обшуки у його родичів, зіштовхнувся з серйозними труднощами у Росії. Священник, який має шістьох дітей, втік із Харкова до Москви, де йому надали можливість тимчасового проживання в одній із приватних квартир. Проте, за два роки свого перебування в Росії, він так і не зміг знайти парафію.

    «Усе дуже непросто, – пише Комаров. – Отець Ростислав готовий служити в будь-якій єпархії Руської Церкви – в селі, місті, будь-де. Однак наразі його ніхто не прийняв, окрім Москви. Він не прагнув потрапити саме до столиці, просто так склалося, що його не прийняли ніде, окрім Москви».

    Ситуація з отцем Ростиславом Синайським піднімає питання про долю інших священників УПЦ (МП), які опинилися в схожих умовах після втечі до Росії. Водночас вона підкреслює, що священники-зрадники важливі для РПЦ лише тоді, коли вони в Україні нав’язують любов до “русского міра”. Проте, втікши до Росії від відповідальності за свої антиукраїнські злочини, вони стають нікому не потрібним відпрацьованим матеріалом, який можна без докорів сумління ігнорувати.

    Утікач священник УПЦ МП Ростислав Синайський

    Найсвіжіше

    Популярне