Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    Українська Православна Церква США: маяк надії серед війни

    Благодійна місія УПЦ США (Вселенського патріархату) на Сході України на чолі з прот. Костянтином Кузнєцовим і його дружиною Наталією очолили доставку життєво важливих товарів у охоплені війною регіони. Вони невпинно координували розподіл їжі, дитячих сумішей, води та інших матеріально-технічних потреб.

    Попри сильну спеку та небезпечні умови, о. Костянтин регулярно долає понад 700 кілометрів, щоб ці запаси дісталися тим, хто їх потребує, повідомляє сайт УПЦ США.

    Щотижня вантажівки харчів та інших товарів першої необхідності відправляються в різні міста, зокрема в Покровськ, Нью-Йорк, Костянтинівку. Ці зусилля забезпечують більше, ніж просто фізичне існування; вони дарують надію та нагадують про підтримку світової спільноти. О. Костянтин з глибокою віддачею підкреслює їхню місію: «Наша місія – нагодувати, одягнути, підтримати! Ми продовжуємо працювати заради людей та України! Формуємо та роздаємо сотні продуктових наборів родинам, які намагаються вижити в умовах війни. Люди отримують не просто пакет виживання, а й турботу, підтримку, тепле і добре слово».

    У Дніпровському районі розподіл допомоги від УПЦ США ​​координує митрополит Донецької єпархії Православної Церкви України Сергій. Його зусилля гарантують, що біженці з Маріуполя та інших спустошених районів отримують необхідну підтримку, щоб витримати ці складні часи.

    Митрополит Сергій розмірковує про ці важливі зусилля: «Сьогодні ми з командою волонтерів закупили, доставили, розвантажили та провели інгаляції для людей, які постраждали внаслідок російської агресії. Хочу подякувати владиці Даниїлу та всій Українській Православній Церкві США від себе та від імені багатьох сімей переселенців за системну фінансову допомогу нашим волонтерським центрам у Донецькій області та місті Дніпро Разом до перемоги!».

    Постійні гуманітарні зусилля УПЦ США ​​підкреслюють стійкість і милосердя українського духу. Непохитне зобов’язання церкви гарантує, що надія та засоби до існування досягають тих, хто вкрай цього потребує, надаючи як фізичну, так і емоційну підтримку серед хаосу війни.

    Найсвіжіше

    Популярне