Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Блискавка пошкодила церкву в Словаччині, виявлено старовинний скарб

    В результаті буревію, який пройшов через Шпанську долину 11 липня, блискавка завдала значних пошкоджень старовинній церкві у Банскобистрицькому регіоні Словаччини. Удар блискавки зруйнував дерев’яний дах та частину вежі Преображенської церкви, що існує з 1254 року.

    Про це повідомляє  mukachevo.net

    Під час огляду пошкоджень у металевому наконечнику з хрестом, встановленому на вежі, було знайдено скриньку з монетами 1858 року та два історичні документи. Голова села, Мартіна Вільгельмерова, зазначила, що місцеві жителі завжди вважали церкву місцем прихованого скарбу, і тепер це підтвердилося.

    «Місцеві люди завжди казали, що тут точно десь захований скарб. І це справді було так, тому що всередині зламаної частини вежі, ми виявили скриньку з монетами 1858 року та двома історичними документами», – розповіла Мартіна Вільгельмерова, голова села.

    Знахідку наразі вивчають фахівці. Пані Вільгельмерова висловила сподівання, що скарб зможуть повернути до села для демонстрації туристам.

    Нагадаємо, у РПЦ заговорили про заборону окультних послуг в РФ. Також розгляд справи щодо митрополита УПЦ (МП) Феодосія знову перенесено.

    Найсвіжіше

    Популярне