Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Проросійська євродепутатка з Румунії анонсувала сеанс екзорцизму в Європарламенті

    Румунська ультраправа депутатка Діана Шошоаке пригрозила провести сеанс екзорцизму в Європарламенті. Закінчити їй не дали.

    Про це, як пише “Європейська правда”, повідомило видання Politico.

    Шошоаке, відома своєю проросійською та антиукраїнською і антиєвропейською риторикою, пройшла до Європарламенту у складі очолюваної нею партії S.O.S. У перший день роботи вона прийшла до ЄП у національному румунському костюмі, із миром, ладаном та іконою святої Параскеви.

    “Як і в румунському парламенті, тут зустрічаються дияволи. Я приведу священника, щоб провести освячення в кабінетах і всюди, де тільки зможу. Це моє право на релігію, на вираження моєї віри”, — цитує депутатку Politico.

    Згодом Шошоаке намагалася зірвати виступ президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Вона вигукувала: “Фон дер Ляєн своєю політикою вбиває людей в Україні!”.

    Депутатку вивели із зали. Вона також розповіла про розмову з головою Європарламенту Робертою Мецолою, яка, за словами Шошоаке, зблідла, побачивши євродепутатку.

    Раніше  Шошоаке зняла, як під час голосування за голову Європарламенту вона перекреслила імена Мецоли та її опонентки Ірен Монтеро та написала на своєму бюлетені “НІКОЛИ З УКРАЇНОЮ”, “НІКОЛИ ЗА ЛГБТ”, “НІКОЛИ ЗА ДИКТАТУРУ ЄС”.

    Найсвіжіше

    Популярне