Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ закликав ченців і черниць з усього світу стати голосом стражденної України

    17 липня в Івано-Франківській духовній семінарії відбулася знакова зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з монашеством Чернечої родини Воплоченого Слова з усього світу.

    Під час зустрічі Предстоятель закликав кожного стати голосом стражденної України в кожному куточку світу. Зустріч відбулася іспанською мовою. Про це пише Департамент інформації УГКЦ.

    Монахи і монахині прибули до України з країн Глобального Півдня, а також з Китаю, Африки та Західної Європи з нагоди архиєрейської хіротонії владики Теодора Мацапули, нового правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії, який також належить до Згромадження Воплоченого Слова.

    Блаженніший Святослав підкреслив важливість спілкування з представниками Глобального Півдня в контексті російсько-української війни: «Ми бачимо, що правда про Україну сьогодні дуже поволі проникає в країни Латинської Америки та Африки. І ми, як Церква, шукаємо необхідні засоби, щоб донести правду про Україну туди, де сьогодні про неї найменше знають».

    У вступному слові Предстоятель УГКЦ розповів присутнім про трагедію війни і травми, які вона завдає українському народу, зокрема говорив про небезпечну ідеологію «русского міра»: «Сьогодні ця ідеологія, як новочасна християнська єресь, стає викликом для вірогідності проповіді Христового Євангелія».

    Зустріч продовжилася у форматі «питання-відповідь».

    Опісля світове монашество Згромадження Воплоченого Слова отримало переклад Послання Архиєрейського Синоду УГКЦ про війну і справедливий мир шістьма мовами. Блаженніший Святослав особисто вручив кожному з них цей документ, щоб вони могли поширювати правду про Україну у своїх країнах.

    Провінційна настоятелька сестер Чернечої родини Воплоченого Слова в Україні сестра Марія Гошівська в коментарі для Департаменту інформації УГКЦ розповіла, що монашеству з різних куточків світу надзвичайно важливо було почути слово Патріарха Церкви-мучениці.

    «Ми дуже вдячні Блаженнішому Святославові, що він зміг донести слово правди про війну і про те, що ми переживаємо, — зазначила с. Марія. — У різних частинах світу народ має відмінні думки та інформацію щодо війни в Україні. Тому так важливо в цій війні чути правдиве слово Церкви, зокрема нашого Патріарха».

    Враженнями від зустрічі поділився також о. Гонзало Руїз з Італії. Він наголосив, що відчуває «моральний обов’язок більше молитися за мир і передавати те, що почув тут, у країну, у якій живе».

    Найсвіжіше

    Популярне