Субота, 7 Вересня, 2024
Бiльше

    В Києві відбулася міжнародна міжконфесійна молитва за справедливий мир в Україні

    11 липня на Софійській площі в Києві відбувся міжконфесійний захід, присвячений молитві за мир в Україні. У молитві взяли участь представники різних конфесій з України та міжнародної організації з Італії.

    Про це 15 липня повідомив Інститут релігійної свободи.

    На заході були присутні делегація Європейського руху ненасильницьких дій з Італії, представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, Апостольської Нунціатури в Україні та інших неурядових організацій. До учасників заходу також приєдналися онлайн сотні людей з різних міст Італії.

    Представники різних конфесій звершили молитви за перемогу і справедливий мир в Україні, звільнення полонених і цивільних осіб. На закінчення учасники створили символічний «живий ланцюг» між Україною та Європою. Це вже другий візит італійської делегації до України з такою метою.

    У міжконфесійній молитві взяли участь Апостольський Нунцій в Україні Вісвальдас Кульбокас, представники руху MEAN (Італія), єпископ Васильківський Православної Церкви України Єфрем (Хом’як), єпископ Римо-Католицької Церкви Олександр Язловецький, глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, єпископ Маркос Оганесян, перший заступник старшого єпископа Української Церкви християн віри євангельської Віталій Яцюк, о. Віталій Храбатин (Українська Греко-Католицька Церква) та представники Української Уніонної Конференції адвентистів сьомого дня, Української Християнської Євангельської Церкви, Духовного управління мусульман України і Духовного управління мусульман АР Крим. Через онлайн в молитві взяли участь: абат монастиря Монтекасіно, кардинал Едуардо Мінікєллі, абат Монтеверджіне та інші представники руху MEAN.

    Метою заходу було підкреслити єдність українського та європейського народів у підтримці України і засудженні російської агресії. Учасники наголосили на важливості бути разом у ці складні часи.

    Найсвіжіше

    Популярне