Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Успенський собор, який орендувала УПЦ (МП) у Володимирі планують опломбувати

    Під час засідання тимчасової контрольної комісії у Волинській обласній раді були розглянуті питання виконання рішень щодо заборони діяльності церков московського патріархату на території області, а також питання про закінчення 1 липня договору на безоплатне користування комплексом Свято-Успенського собору у Володимирі.

    За словами Олександра Хвіщука, керівника департаменту культури, молоді та спорту, з 2019 року 182 релігійні організації області змінили конфесійне підпорядкування з УПЦ МП до ПЦУ, передає видання БУГ.

    Ігор Бокоч, заступник голови Волинської обласної ради, зазначив, що для завершення договору на користування Успенським собором необхідно провести опломбування приміщень, а потім звернутися до суду. Він підкреслив, що відповідні дії мають бути здійснені в рамках законодавства.

    «Вважаю, за доцільне опломбувати приміщення, і тільки після цього йти в суд, тому що це історична пам’ятка і власність держави», – зазначив депутат Андрій Бокоч.

    Очільник тимчасової комісії Володимир Бондар зазначив, що на наступне засідання тимчасової контрольної комісії запросять представників правоохоронних органів, аби спільно вибудувати стратегію щодо повернення культових споруд у власність держави.

    Нагадаємо, раніше у ЗМІ повідомляли, що у Володимирі сплив термін оренди Успенського собору для УПЦ (МП), але вони з’їжджати не поспішають.

    Найсвіжіше

    Популярне