Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Українські богослови відвідали мальовниче село Макриниця в Греції

    16 липня, в рамках П’ятої літньої міжнародної програми для православного духовенства та мирян-богословів з України, делегація з Волинської православної богословської академії (ВПБА) відвідала мальовниче гірське село Макриниця, розташоване в Греції.

    До складу делегації увійшли ректор ВПБА протоієрей Володимир Вакін, проректор з наукової роботи протоєрей Владислав Фульмес, ігумен Димитрій Франків, протоєрей Миколай Зінкевич, протоєрей Віктор Пушко та Сергій Мостенець, повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на ВПБА.

    Макриниця, відома своїми мальовничими краєвидами, архітектурою та затишною атмосферою, протягом століть була осередком православної віри. Столітня історія села, багата на культурні та релігійні впливи, сформувала його унікальну духовну атмосферу.

    Під час візиту делегація мала можливість відвідати численні церкви Макриниці, де відчули глибину та щирість православної віри, яка протягом століть була невід’ємною частиною життя й культури цього регіону.

    Українці молились на вечірній службі в Церкві Успіння Пресвятої Богородиці, яку звершив митрополит Димитріади та Фессалії Ігнатій. Після богослужіння ректор ВПБА протоєрей Володимир Вакін подякував владиці за гостинність та подарував йому єпитрахиль та омофор ручної вишивки в українській орнаментальній стилістиці.

    Делегація також відвідала інші храми Макриниці: церкву Всіх святих та святителя Миколая.

    Окрім церков, українські богослови відвідали музей “Оксія Епіскепсис”, де ознайомились з візантійськими іконами, рукописами, церковними книгами, облаченням та іншими артефактами.

    Гостинно приймали українців у Макриниці клірик Димитріадської митрополії ігумен Іов (Ольшанський), який провів для них екскурсію селом, запросив до архондарика для спілкування та розповів про сучасне парафіяльне життя в Макриниці.

    Візит до Макриниці став для українських богословів незабутнім духовним досвідом, що збагатив їх знаннями про православну спадщину Греції та зміцнив зв’язки між Волинською та Волоською богословськими академіями.

    Нагадаємо, представники Вселенського патріархату зустрілися з прем’єр-міністром України. Також Екзарх Вселенського патріарха в Україні взяв участь у молитві з нагоди Дня Української Державності.

    Найсвіжіше

    Популярне