Понеділок, 16 Вересня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заговорили про заборону окультних послуг в РФ. А як щодо Джуни і Кіріла?

    Голова Патріаршої комісії РПЦ з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства, ієрей Федір Лук’янов, закликав повністю заборонити окультні та магічні послуги в Росії. Він заявив, що в рамках надання психологічної та психолого-педагогічної допомоги необхідно законодавчо заборонити надання послуг окультного та магічного характеру.

    Про це повідомляють росЗМІ, передає Духовний Фронт України.

    Лук’янов також звернув увагу на магістерську програму з езотерики Російського державного гуманітарного університету (РДГУ), зазначивши, що вона становить загрозу для духовно-моральної та психологічної безпеки як студентів, так і викладачів.

    Проте, з огляду на біографію самого патріарха Кіріла, такі заяви виглядають як мінімум лицемірними. Як можна закликати до повної заборони окультних і магічних послуг, коли один з найвищих чинів РПЦ сам мав зустрічі з відомою екстрасенсом? Це демонструє явне протиріччя між публічними заявами РПЦ та діями її керівництва.

    Така поведінка ставить під сумнів щирість намірів РПЦ і її здатність бути моральним авторитетом для російського суспільства. Втім після агресії РФ проти України, Моспатріархая давно перестала вселяти хоч якісь надії на здоровий глузд.

    Важливо, щоб Церква дотримувалася принципів, які вона сама проповідує, і не впадала у подвійні стандарти. Тільки так вона зможе зберегти довіру віруючих і авторитет у суспільстві. Для РПЦ це недосяжна мета. Там все тримається на брехні і пропаганді Кремлівського режиму.

    Кіріл Гундяєв і екстрасенс Джуна

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне